Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τεύχος 0, σχολ. έτος 1999-00
Περιεχόμενα τεύχους


Έκθεση * Συμπεράσματα Πόρισμα Συνεντεύξεις

σελίδα 8/10

Συμπεράσματα

Τα συμπεράσματα μας είναι ότι το συμπόσιο ήταν άψογα οργανωμένο και πέτυχε απόλυτα τους στόχους του. Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ επιτεύχθηκε απόλυτα οι δε  μαθητές και εκπαιδευτικοί, Κύπριοι και Ελλαδίτες, βίωσαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Η φιλοξενία των Κυπρίων ήταν από κάθε άποψη μοναδική. Οι οργανωτές, (ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Α΄), με την διευθύντρια κ. και την υπεύθυνη κ. Βίκερς, ήταν συνέχεια στη διάθεσή μας. Όλοι, από τους υπεύθυνους του Κυπριακού Υπουργείου μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο και την μαθήτρια που μας συνόδευε και μας ξεναγούσε, ήταν εξαιρετικά υποχρεωτικοί και φιλόξενοι. Οι Κύπριοι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, μας αγκάλιασαν κυριολεκτικά και μας έδειξαν την αδελφική αγάπη τους.


Ελλαδίτες και Κύπριοι καθηγητές και μαθητές στο τέλος του συμποσίου

Ήταν πολύ θετική εμπειρία το ταξίδι σε μια χώρα, όπου από τη μια αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στην Ελλάδα και από την άλλη σε διαφορετική χώρα λόγω των εξωτερικών γνωρισμάτων, όπως το διαφορετικό νόμισμα, ο διαφορετικός τρόπος οδικής κυκλοφορίας αλλά και η διαφορετική συμπεριφορά των Κυπρίων.

Ως αποτέλεσμα της όλης εμπειρίας μας, προτείναμε στο ΥΠΕΠΘ να εξετάσει την καθιέρωση ενός παρόμοιου θεσμού, Πανελληνίου ή Περιφερειακού, την οργάνωση του οποίου θα αναλαμβάνει κάθε φορά ένα από τα Ελληνικά εταιρικά σχολεία της UNESCO. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που σίγουρα έχει ένα τέτοιο εγχείρημα τα οφέλη θα είναι ανεκτίμητα.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που βοήθησαν γι’ αυτό το επιτυχημένο ταξίδι και στην Ελλάδα και στην Κύπρο και ελπίζουμε ότι και άλλα σχολεία θα έχουν παρόμοιες θετικές εμπειρίες.

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site