Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τεύχος 0, σχολ. έτος 1999-00
Περιεχόμενα τεύχους

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Ημέρα Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 1999, προπαραμονή Χριστουγέννων όλα τα τμήματα του Γυμνασίου μας, διοργάνωσαν από μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Σαν «δημοσιογράφοι» εμείς, αποχωρήσαμε από τη γιορτή μας για λίγο για να ρωτήσουμε τα κάποια πράγματα σχετικά με τα Χριστούγεννα. 

Η πρώτη ερώτηση στην οποία απάντησαν μετά από σκέψη αρκετά παιδιά αναφέρονταν στον Άγιο Βασίλη. Για πολλούς ο Άγιος Βασίλης είναι ένα ίνδαλμα αλλά για άλλους είναι ένας κανονικός άνθρωπος, ένας παππούς που φέρνει χαρά πραγματοποιώντας ευχές και χαρίζοντας δώρα. Υπάρχουν όμως και άλλοι που πιστεύουν πως ο Άγιος Βασίλης είναι ένα παραμύθι που το  θυμόμαστε μόνο τα Χριστούγεννα.


Η δεύτερη ερώτηση αναφερόταν στα Χριστούγεννα. Οι γνώμες ήταν ότι τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή παιδιών γεμάτη χαρά και αισιοδοξία. Υπήρχαν όμως και κάποιοι που έβλεπαν τα Χριστούγεννα σαν ξεκούραση από τις σχολικές τους υποχρεώσεις. Όπως ξέρετε κι εσείς ο στολισμός και τα δώρα είναι ένας τρόπος για να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων χαρούμενα. Τα παιδιά στολίζουν τα σπίτια τους όπως και τις αίθουσες του σχολείου τους και περιμένουν δώρα από τους γονείς και του συγγενείς τους. Τα δώρα είναι Walkman, CD, μπότες και παιχνίδια, λεξικά αλλά και υγεία, χαρά, αγάπη και ειρήνη απ’ όλο τον κόσμο. Σχεδόν κανένα παιδί δε μίλησε για την προετοιμασία της ψυχής για να υποδεχτεί το νεογέννητο Χριστό.

Ιωάννα Καπουράνη Γ2
Νίκος Κουκαλιώτης Γ2
Δημήτρης Λαγός Γ2

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site