Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τεύχος 0, σχολ. έτος 1999-00
Περιεχόμενα τεύχους

Επίσκεψη - ανταλλαγή μαθητών στη Γερμανία

Στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης και φιλοξενίας μαθητών του γυμνασίου του Darmstadt της Γερμανίας  τον περσινό Μάιο, πραγματοποιήθηκε στις 21.3.2000 μία εξαήμερη επίσκεψη 10 παιδιών από το σχολείο μας με τη συνοδεία της διευθύντριάς μας, της κ. Α. Γεωργίου και των καθηγητριών, της κ. Χ. Καλπακτσίδου και της κ. Μ. Κρουσταλλούδη.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε μερικές απ' τις πόλεις, τα αξιοθέατα και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, πήγαμε στην πόλη του ποιητή Goethe, Φρανκφούρτη, η οποία διασχίζεται από τον ποταμό Μάιν όπου εντυπωσιαστήκαμε από τον αρμονικό συνδυασμό των πανύψηλων ουρανοξυστών της μοντέρνας πόλης, με τα ιστορικά παραδοσιακά κτίρια του κέντρου.

Επίσης, επισκεφτήκαμε τη φημισμένη για την ομορφιά της, Χαϊδελβέργη που σ' έναν απ΄ τους λόφους της δεσπόζει ένα μεγαλοπρεπέστατο ανάκτορο και η οποία είναι η έδρα του αρχαιότερου πανεπιστήμιου της Γερμανίας.

Ωστόσο, και η πόλη του Darmstadt όπου διαμείναμε, δεν υστερεί και πολύ σε φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να δούμε εκεί ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, καθώς και πολλά κτίρια της Αναγέννησης.

Τέλος, στην επίσκεψή μας στη βιομηχανία αυτοκινήτων της OPEL, μάθαμε με ευχάριστο τρόπο αρκετά πράγματα που αφορούν την κατασκευή και τη λειτουργία των αυτοκινήτων.

Όμως, δεν ήταν μόνο τα παραπάνω που κέντρισαν την προσοχή μας καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής μας στη Γερμανία. Η υποδοχή και η φιλοξενία των παιδιών και των καθηγητών του γερμανικού σχολείου ήταν εγκάρδια και πάρα πολύ θερμή. Επίσης, αν και το χρονικό διάστημα παραμονής μας ήταν μικρό, διαπιστώσαμε την τάξη και την καθαριότητα. σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, αλλά και τον διαφορετικό τρόπο ζωής, ο οποίος γενικά φαίνεται να είναι πιο οργανωμένος σε σχέση με τον ελληνικό, μα συνάμα και πιο τυπικός.

Έτσι, συνδυάσαμε το τερπνό με το ωφέλιμο, και νομίζουμε ότι η επίσκεψή μας στη Γερμανία θα μας μείνει αξέχαστη!!!

Σοφία Μαγκανά

 

 


Από την επίσκεψη του Γερμανικού σχολείου στον Παρθενώνα (19/5/99)

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site