Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τεύχος 0, σχολ. έτος 1999-00
Περιεχόμενα τεύχους

Η Βάπτιση της Νερτίλα

«Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε.»
Από την Υμνολογία του μυστηρίου της βαπτίσεως.
Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει πως όποιος βαπτίζεται στο όνομα τον Χριστού, πρέπει και να Τον ντύνεται σαν ρούχο καινούργιο και καθαρό, μιμούμενος τη ζωή Του.

Το 14° Γυμνάσιο Περιστερίου και συγκεκριμένα το τμήμα Α3 του σχολείου, προθυμοποιήθηκε να ντύσει με το Χριστό ένα κορίτσι από την Αλβανία όταν το ζήτησε τα ίδιο.

Η κ. Λαγού που είναι η φιλόλογος τον τμήματος απευθύνθηκε στην κ. Γεωργίου διευθύντρια του σχολείου και έκανε γνωστή την επιθυμία της μικρής Νερτίλα να βαπτισθεί. Η κ. Γεωργίου χωρίς αντίρρηση έφερε το θέμα στο σύλλογο των Διδασκόντων Καθηγητών και η κ. Καλπακτσίδου υποδιευθύντρια και θεολόγος του σχολείου ανέλαβε το τελετουργικό μέρος. Σε συνεννόηση με τον Ιερέα Π. Χερουβείμ του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ενορία που ανήκει το σχολείο, κανονίστηκε να τελεστεί το μυστήριο στις 8-1-2000. Η κ. Λαγού και η κ. Πετρή με χρήματα που προσέφεραν τα παιδιά του σχολείου και ο Σύλλογος των καθηγητών αγόρασαν όλα τα απαραίτητα είδη για τη βάπτιση. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε τα γλυκά και οι δύο ανάδοχοι (νονές) του παιδιού, Φαίη Μαρίνου και Βίκυ Κατσίκα φόρεσαν τα καλά τους και έφτασαν στην Εκκλησία το Σαββάτο 8-1-2000 στις 10:00 π.μ. Η Βίκυ είχε κανονίσει και έφερε τις μπομπονιέρες που μοιράστηκαν μετά το τέλος του Μυστηρίου.

Η τελετή ήταν σεμνή και συγκινητική. Παρόντες αρκετοί συμμαθητές της Μαρίας, (το εν Χριστό όνομά της...), οι γονείς, η αδελφή της, η φιλόλογος της κ. Λαγού, η κ. Πετρή, η κ. Λιβαδά, η θεολόγος της κ. Βλάχου, η κ. Ανάση, η κ. Καλπακτσίδου και φυσικά η διευθύντρια κ. ΑδριανήΓεωργίου. Επίσης από το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ήταν η πρόεδρος κ. Έλσα Ξένου και η κ. Νικολέτα Καρπούζα, καθώς και η κ. Ελένη Βλάχου.

Μετά της τέλεση του Μυστηρίου οι γονείς της Θεοφωτισθείσης Μαρίας μας κάλεσαν όλους στο φτωχικό τους και μας πρόσφεραν κεράσματα και αναψυκτικά. Τι ευλογημένη οικογένεια!!! Ολόκληρο το σπίτι ανέδυε την καθαρότητα των ψυχών των κατόχων του!! Όλοι φανερά συγκινημένοι και ευχαριστημένοι έφυγαν με ένα αίσθημα ικανοποίησης και χαράς σαν να είχε συντελεσθεί η δική τους Βάπτιση, σαν να είχανε πραγματικά ντύσει τον ίδιο το Χριστό πάνω στο σώμα της μικρής Μαρίας. Εύγε σε όλους!!!

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site