Επιστροφή στην αρχική σελίδα 

Εργοστάσιο ΠΥΡΚΑΛ του Δήμου Υμηττού

 

(Από την δημοτική παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ – ΔΑΦΝΗ συν ΥΜΗΤΤΟΣ, λάβαμε τα παρακάτω ενδιαφέροντα κείμενα, τα οποία και αναδημοσιεύουμε, γιατί πιστεύουμε ότι το πρόβλημα της ΠΥΡΚΑΛ είναι κοινό και για τους δύο δήμους και μας αφορά άμεσα. http://stasivyrona.blogspot.com/2011/03/blog-post_28.html)

Από την δεκαετία του ’70 οι κάτοικοι του Δήμου Δάφνης – Υμηττού παλεύουν να φύγει το πολεμικό εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ από το κέντρο της πόλης μας και ο χώρος να αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να γίνει πάρκο υψηλού πρασίνου με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στα διατηρητέα του κτήρια.

Ο στόχος αυτός εκφρασμένος μέχρι σήμερα όχι μόνο στα προγράμματα όλων των Δημοτικών παρατάξεων, στις διακηρύξεις των κατά καιρούς Δημοτικών αρχών, αλλά και στις κινητοποιήσεις των κατοίκων, στις συνελεύσεις των μαζικών φορέων της περιοχής, προσκρούει μέχρι τώρα στην άρνηση της ΠΥΡΚΑΛ να παραχωρήσει την έκταση για λόγους εθνικού συμφέροντος. Κι ενώ τα πλάνα της εταιρείας οδήγησαν την επιχείρηση πρόσφατα σε μετεγκατάσταση εκτός του κέντρου των Αθηνών και άρα στη βάσιμη ελπίδα της παραχώρησης της έκτασης των 180 στρεμμάτων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κατάσταση αλλάζει από την ημέρα που η κυβέρνηση υπέγραψε το μνημόνιο και παρέδωσε την χώρα στην επικυριαρχία της Τρόικα. Έτσι εκφρασμένες θέσεις της σημερινής κυβέρνησης για την έκταση του «Ελληνικού» ότι θα γίνει Μητροπολιτικό πάρκο, στο όνομα της οικονομικής κρίσης, των ελλειμμάτων και του χρέους, άλλαξαν και το Ελληνικό πωλείται στις εταιρείες του Κατάρ για «αξιοποίηση» με διαδικασίες Fast Track.

Το σχέδιο για ξεπούλημα 50δις κρατικής περιουσίας κατ’ απαίτηση της Τρόικας δεν σταματάει στο Ελληνικό. Σειρά καθώς φαίνεται έχει ο χώρος της ΠΥΡΚΑΛ που όπως προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» (15/3/2011) πρόκειται να πωληθεί σε επιχειρηματίες προκειμένου να φτιαχτεί ένα «γιγάντιο Γκάζι», ένας πολυχώρος δηλαδή νυχτερινών κέντρων διασκέδασης επί πληρωμή.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ:

- Καλούν τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να δηλώσουν την κατηγορηματική της αντίθεση σ’ αυτά τα σχέδια.

- Να κάνουν όλα όσα απαιτούνται για να μη περάσει η εκποίηση της έκτασης (συνεντεύξεις τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση των κατοίκων, ημερίδες επιστημονικών φορέων, διαμαρτυρίες στα αρμόδια Υπουργεία κ.α.)

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ:

- Καλούν κάθε Δημότη και κάτοικο του Δήμου μας να πλαισιώσει τις επιτροπές δράσης ενάντια στην εκποίηση της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ

- Να εκδηλώσει την αντίθεσή του με κάθε πρόσφορο μέσο (ψηφίσματα μαζικών φορέων, συνελεύσεις γειτονιών κ.α.)

Η ΠΥΡΚΑΛ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ

Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΛ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΚΟ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΣOXO ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ φ

Χίου 47 Δάφνη, http://dafnisynymittos.wordpress.com/, politessekinisi@googlegroups.com

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Πέμπτη 17-2-2011

Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δάφνης – Υμηττού κ. Κωστάκη Παναγιώτη

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού κ. Σταυριανουδάκη Μιχαήλ

Θέμα : Εισαγωγή θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

« Η έκταση της ΠΥΡΚΑΛ και η θέση του Δήμου»

Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ. Δάφνης – Υμηττού

Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε και ακούμε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και εκπροσώπων της «τρόϊκα» σχετικά με την «αξιοποίηση» - ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους.

Πέρα από τη γενικότερη τοποθέτηση που πρέπει να έχει το δημοτικό συμβούλιο, προκύπτει και ειδικό ενδιαφέρον λόγω της ύπαρξης της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ στο δήμο μας. Ο κίνδυνος για ξεπούλημα και οικοπεδοποίηση είναι άμεσος και για την αποτροπή του απαιτείται συντονισμένος αγώνας των κατοίκων και των φορέων του δήμου.

Προτείνουμε να είναι το πρώτο θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο να κληθούν όλοι οι φορείς του Δήμου (σωματεία, αθλητικοί-πολιτιστικοί σύλλογοι, επαγγελματικές ενώσεις κλπ.), με σκοπό την οργάνωση και τον συντονισμό των κινητοποιήσεων των κατοίκων για να μην πουληθεί – τσιμεντοποιηθεί η έκταση της ΠΥΡΚΑΛ αλλά να γίνει πάρκο υψηλού πρασίνου, ανάσα ζωής για την ευρύτερη περιοχή.

Για τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ – ΔΑΦΝΗ συν ΥΜΗΤΤΟΣ

Αλεξάτος Μπάμπης Δημοτικός Σύμβουλος

(ελήφθη 29-3-2011)

Επιστροφή στην αρχή

Επιστροφή στην αρχή