Επιστροφή στην αρχική σελίδα

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 

Δυο χρόνια μετά την βάναυση επέμβαση των ΜΑΤ στο προαύλιο του δημοτικού ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ» στη διάρκεια της επανοικειοποίησης του χώρου από τους Γιαννιώτες (Ιούνιος 2005) και αφού μεσολάβησε το γκρέμισμα του ξενοδοχείου (Μάιος 2006), η υπόθεση «ΞΕΝΙΑ» δεν έχει κλείσει ούτε σε νομικό ούτε σε πολιτικό επίπεδο.

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007 στα δικαστήρια Ιωαννίνων δικάζονται 10 συμπολίτες μας οι οποίοι το απόγευμα της 8ης Ιουνίου 2005 συμμετείχαν, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, στην κίνηση υπεράσπισης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του πάρκου του Κουραμπά και να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του ξενοδοχείου και του περιβάλλοντος πάρκου των 13 στρεμμάτων. Η εταιρεία Ακτή Αριάδνη, συμφερόντων Μήτση, στην οποία ενοικιάστηκε (στην ουσία ξεπουλήθηκε) ο χώρος, τους σέρνει στα δικαστήρια διότι εισέβαλαν σε ιδιοκτησία της!

Ό,τι προηγήθηκε (προκατασκευασμένες κατηγορίες με την εταιρεία να τους μηνύει μία ώρα πριν καν μπουν στο προαύλιο του «ΞΕΝΙΑ»!), ό,τι ακολούθησε (επέμβαση των ΜΑΤ, ξυλοδαρμοί πολιτών) και ό,τι συμβαίνει σήμερα («κυνήγι μαγισσών» εναντίον όσων αντιδρούν στην ανέγερση του ξενοδοχείου, όπως είναι η αίτηση του Μήτση στο Δήμο Ιωαννίνων να ερευνηθούν για πολεοδομικές παραβάσεις οι «ευαίσθητοι κοινωνικά πολίτες», θυμίζουν αλήστου μνήμης εποχές) αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι τόνοι μπετόν που κατακλύζουν σήμερα τον Κουραμπά, με ευθύνη της εταιρείας και της δημοτικής αρχής, πρέπει να συνοδεύονται από την ποινικοποίηση των αγώνων για υπεράσπιση και διεύρυνση των ελεύθερων δημόσιων χώρων, από τη φίμωση κάθε φωνής που εναντιώνεται στη λεηλασία του φυσικού πλούτου της πόλης που εναντιώνεται στην  ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Όλοι και όλες εμείς που υπογράφουμε το παραπάνω κείμενο δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συμπολίτές μας και ζητάμε άμεσα, εδώ και τώρα, την παύση όλων των εναντίον τους διώξεων.

Καλούμε, παράλληλα, τους τοπικούς φορείς, την πανεπιστημιακή κοινότητα, τις πολιτικές συλλογικότητες, κάθε σκεπτόμενο πολίτη να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους.

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ταχυδρομήστε τις υπογραφές σας στο lpapast@cc.uoi.gr

 

επιστροφή

 

Ένα βιντεάκι από τα Γιάννενα: http://www.youtube.com/watch?v=Mu-V_-oFs3Y (Ελήφθη 17-10-08)

 

επιστροφή

 

ονομάζομαι Γιώργος Παπαχριστοδούλου: Σας στέλνω αυτό το μήνυμα από τα Γιάννενα όπου ο δήμος ετοιμάζεται ξανά να ιδιωτικοποιήσει την Όαση, ένα κτίριο- ιστορικό τοπόσημο για την πόλη, δημιούργημα του Κωνσταντινίδη. ενδεχομένως σες πολλούς από εσάς είναι γνωστή αυτή η υπόθεση από το 2002 και μετά όπου παρά το γεγονός ότι το κτίριο κρίθηκε διατηρητέο γκρεμίστηκαν τοίχοι ενώ υψώθηκε ένα τεράστιο πατάρι το οποίο έκρυψε το κτίριο και απέκοψε την πρόσβαση των πολιτών από τον κοινόχρηστο χώρο. σήεμρα ενεργοποιείται μία σχετική κίνηση πολιτών για το ζήτημα με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, ισοτιμία, υπεράσπιση του δημόσιου-ελεύθερου χαρακτήρα της πόλης.

Επειδή επίκειται δημοπρασία από πλευράς του δήμου αυτό το οποίο θέλουμε είναι στήριξη με κάθε τρόπο (από μηνύματα συμπαράστασης, κείμενα σε έντυπα, στοιχεία, παρεμβάσεις κλπ.) στην προσπάθεια μας, όσο μπορείτε γιατί βεβαίως τα πράγματα στην Αττική τρέχουν με γοργούς ρυθμούς.

Μάλλον στη συνάντηση του Σαββάτου που έχετε θα γίνει και σχετική μικρή ενημέρωση από τα παιδιά που συμμετέχουν στο Nosotros.

Υπάρχει και τηλέφωνο επικοινωνίας 6956-118377 (όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει)

Ευχαριστώ

με φιλικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Παπαχριστοδούλου

(ελήφθη 4-2-09)

 

επιστροφή

επιστροφή