Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ι.Χ., κυκλοφορία (αρχείο 4)  [προηγούμενα κείμενα αρχείο 1 αρχείο 2   αρχείο 3]

Επιστροφή

 Σελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

http://www.ypan.gr/flash_fuel/ath/ath.htm

Διαλέξτε την περιοχή που μένετε, τύπο βενζίνης που θέλετε εκ δεξιών , και αφήστε την αναζήτηση να σας οδηγήσει στα οικονομικότερα πρατήρια τα οποία σημειωτέον ότι δεν έχουν νοθευμένη βενζίνη ....... 

Η σελίδα ενημερώνεται πολύ τακτικά !

(ελήφθη 22-3-2010)

Επιστροφή

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αντιδρώντας,

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/3 στις 12:00 το μεσημέρι ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

και καλούμε όλες τις επιτροπές αγώνα, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους να συμβάλλουν στην επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης.

 

Τα ραντεβού μας είναι στους σταθμούς διοδίων :

Μαλγάρων Θεσσαλονίκης

Λεπτοκαρυάς Πιερίας

Μοσχοχωρίου Λάρισας

Τραγάνας Φθιώτιδας

Αφιδνών Αττικής

Μεταμόρφωσης Αττικής

Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Σπαθοβουνίου Τριπόλεως  

 

24/03/2010

http://diodiastop.blogspot.com

www.akribeia-stop.gr

 

 Επιστροφή

 

Εδώ και σχεδόν 3 μήνες έχει αναπτυχθεί μέσα από 4 συγκεντρώσεις-συνελεύσεις κατοίκων στην περιοχή Θησείου, μια αγωνιστική δράση ενάντια στο Μέτρο της Ελεγχόμενης Στάθμευσης που προσπαθεί να επιβάλλει ο Δήμος Αθηναίων και το οποίο οδηγεί σε αδιέξοδα (950 λιγότερες θέσεις στάθμευσης από τις υφιστάμενες) και οικονομικό διωγμό των κατοίκων, για εισπρακτικούς και ΜΟΝΟΝ λόγους (6.900.000 ευρώ-2,35 δις δρχ καθαρά έσοδα πενταετίας μόνο για το Θησείο), χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ανταποδοτικό όφελος στους κατοίκους (π.χ. δημιουργία δημοτικού χώρου θέσεων στάθμευσης).

Ενώ τυπικώς η Ελεγχόμενη Στάθμευση θα άρχιζε να λειτουργεί από τις αρχές Μαρτίου, ύστερα από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και το αυθόρμητο ξήλωμα των πινακίδων σήμανσης, το Μέτρο προσωρινώς έχει "παγώσει".

Όμως σε συνάντηση των κατοίκων με τον αντιδήμαρχο κο Ακριτίδη, σε διαμερισματικό συμβούλιο κατά την Μ. Εβδομάδα, και παρά τις έντονες αντιρρήσεις των κατοίκων για την εφαρμογή του Μέτρου, ο αντιδήμαρχος εξέφρασε την κατηγορηματική θέση του Δήμου, ότι το Μέτρο θα εφαρμοστεί (απλώς θα γίνει μια παραχώρηση λίγων επιπλέον θέσεων στους κατοίκους).

Παρακαλώ όποιος γνωρίζει αν υπάρχουν παρόμοιες αντιδράσεις (σε όποιο επίπεδο) από τις υπόλοιπες περιοχές στις οποίες έχει επιβληθεί το Μέτρο ('Α Φάση : Ρηγίλλης, Ευαγγελισμός, Κολωνάκι, Εξάρχεια, Ψυρρής-Γεράνι, Πλάκα, Β' Φάση :Μέγαρο Μουσικής, Γήπεδο Παναθηναϊκού, Γουδή, Ιλίσια) να φέρει τους ενδιαφερόμενους σε επαφή μαζί μου.

Η Επιτροπή Κατοίκων Θησείου θα ήθελε να συντονίσει την δράση των κατοίκων του Θησείου, με πιθανές δράσεις κατοίκων στις άλλες περιοχές.

e-mail : nkk_67@yahoo.gr Νικόλαος Κανάρης.

(ελήφθη 13-5-2010)

Επιστροφή

Οδηγίες... αντίστασης

Οδηγίες αντίστασης στο μακρύ χέρι των διοδίων εξέδωσαν τα μέλη των «Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια. Οι συμβουλές έχουν ως στόχο την προστασία των πολιτών οδηγών και είναι άκρως κατατοπιστικές.

1. Φτάνουμε με το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα ? Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο.

2. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.

3. Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός, σαν να ανοίγουμε μία πόρτα. Η μπάρα δεν πάει προς τα πάνω χειροκίνητα... Διαβάστε περισσότερα

(ελήφθη 29-11-2010)

Δείτε για τα διόδια

 http://www.youtube.com/watch?v=gUkWYKYT9o8

 http://www.youtube.com/watch?v=5pSk_y0f-Tc

Επιστροφή

4. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΤΡΟΛΕΪ, ΜΕΤΡΟ – ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΤΡΑΜ), ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΚΤΥΑ ΠΕΖΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ

 

Απόσπασμα από τη Συνέντευξη τύπου της Πρωτοβουλίας «Δράσεις για την κλιματική αλλαγή και την οικολογική κρίση – Κανκούν 2010», Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, 3-12-2010 για τη Συγκέντρωση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 4  Δεκεμβρίου 2010, 11:30 π.μ. – 2.00 μ.μ., με αφορμή τη  ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ  ΣΤΟ ΚΑΝΚΟΥΝ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ, 29 / 11  -   10 / 12/ 2010. Συμμετείχε στους διοργανωτές και η Συντονιστική Επιτροπή Ελεύθερων Χώρων Αθήνας.

 

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) επιτελούν κοινωνικό έργο. Χρησιμοποιούνται κυρίως από τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, ενώ σε σχέση με τα ΙΧ βελτιώνουν δραστικά το σύνολο των μετακινήσεων και είναι έτσι πολύ φιλικά προς το περιβάλλον. Γι’ αυτό, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, τα ΜΜΜ θεωρούνται ένα αγαθό το οποίο πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο στους πολίτες (άρα και το εισιτήριό τους πρέπει να είναι φθηνό) και επιδοτούνται από το κράτος σε ποσοστό 60% κατά μέσο όρο.

Σε μια εποχή, όπου για να αναχαιτιστεί η κλιματική αλλαγή απαιτείται δραστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η ενίσχυση των ΜΜΜ έναντι των ΙΧ αποκτά μεγάλη σημασία. Στην Ευρώπη των 27 ο τομέας των μεταφορών (σημαντικό ποσοστό του οποίου αποτελούν τα ΙΧ) ευθύνεται για το 20% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο.

Η ενίσχυση των ΜΜΜ έναντι των ΙΧ, συνδέεται με πολιτικές που καθιστούν στην πράξη τα ΜΜΜ ελκυστικότερα από τα ΙΧ. Χρειάζεται :

- το κόστος της μετακίνησης με τα ΜΜΜ να είναι φτηνό,

- το δίκτυο των ΜΜΜ να εξυπηρετεί όλες τις περιοχές της πόλης,

- τα δρομολόγια να είναι συχνά,

- η μετακίνηση να είναι άνετη (να μην στριμώχνεται ο κόσμος, να υπάρχει κλιματισμός κοκ),

- η μετακίνηση να είναι γρήγορη (να συμφέρει χρονικά και πρακτικά να χρησιμοποιήσεις ένα ΜΜΜ αντί για ΙΧ).

Τα μέτρα που σχεδιάζει σήμερα η κυβέρνηση για την «εξυγίανση» των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αττικής βρίσκονται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση: Η μείωση της επιδότησης από το 70% στο 50% οδηγεί σε αύξηση της τιμής του εισιτηρίου (μέτρο που έχει ήδη εξαγγελθεί), στην προμήθεια τροχαίου υλικού χαμηλότερης ποιότητας, καθώς και στην πλημμελή συντήρηση των ΜΜΜ. Ταυτόχρονα, η μείωση του προσωπικού οδηγεί σε αραίωση και περικοπή δρομολογίων (μέτρο που επίσης έχει ήδη εξαγγελθεί), σε μεγαλύτερη υποβάθμιση της ποιότητας της μετακίνησης, ενώ, σε συνδυασμό με την πλημμελή συντήρηση των ΜΜΜ, θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Σε μια εποχή , λοιπόν, όπου οι συνέπειες της κλιματική αλλαγής είναι περισσότερο από ορατές...

...και σε μια πόλη όπου από τις 9 εκατομμύρια μετακινήσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά μόνο τα 3 εκ. γίνονται με τα ΜΜΜ...

... η κυβέρνηση επιλέγει όχι την ενίσχυσή των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, αλλά τη διάλυσή τους!

 

Απορρίπτουμε το σχέδιο για την «εξυγίανση» των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αττικής και θα αγωνιστούμε, μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία, ώστε αυτές ν’ αναπτυχθούν σύμφωνα με τις παρακάτω αρχές :

-          Ενιαίος και 100% Δημόσιος Φορέας Αστικών Συγκοινωνιών.

-          Δραστική αύξηση της κρατικής επιδότησης στις δημόσιες συγκοινωνίες ώστε να εκπληρώνουν τον κοινωνικό τους ρόλο (οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων κατέβαλαν μόλις το 1/5 της προβλεπόμενης επιδότησης ενώ για το υπόλοιπο ποσό ώθησαν τις εταιρίες συγκοινωνιών να δανειστούν από τράπεζες).

-          Κάλυψη των κενών θέσεων στις δημόσιες συγκοινωνίες και καμία περικοπή στο εισόδημα των εργαζομένων σε αυτές.

-          Επανασχεδιασμός και επέκταση του δικτύου των δημόσιων συγκοινωνιών, αύξηση της τακτικότητας των δρομολογίων, όπου χρειάζεται και επαρκή νυκτερινά δρομολόγια.

-          Σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών κινητήρων στις δημόσιες συγκοινωνίες, με κινητήρες που χρησιμοποιούν ενέργεια φιλική προς το περιβάλλον όπως το υδρογόνο ή η ηλιακή ενέργεια. Πρόκειται για τεχνολογίες υπαρκτές και διαθέσιμές και αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση για την εφαρμογή τους.

-          Επέκταση των μέσων σταθερής τροχιάς : μετρό, τρένο, τραμ ώστε να καλύπτουν το σύνολο της Αττικής.

-          Παράλληλα, δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατόδρομων και προώθηση των πεζών διαδρομών με δίκτυα πεζοδρόμων  και πράσινων χώρων.

Ένα μέρος της χρηματοδότησης του προγράμματος ανάπλασης των αστικών συγκοινωνιών στην Αττική μπορεί να προκύψει από την κατάργηση επιζήμιων αυτοκινητόδρομων, όπως αυτοί που προγραμματίζονται στην Υμηττό και ενισχύουν την ιδιωτική αυτοκίνηση.

Επιστροφή

Οι οδικές μεταφορές καταναλώνουν πολύ και στρώνουν τον... δρόμο στη φωτοχημική ρύπανση

Οι μεταφορές αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο της τελικής κατανάλωσης ενέργειας στην Ελλάδα, 38,7 % το 2007, αυξάνοντας το ποσοστό κατά 48% από το 1990, την ώρα που η κυβέρνηση ακρωτηριάζει τον διαχρονικά παραγκωνισμένο σιδηρόδρομο και βάλλει κατά των οργανισμών της δημόσιας συγκοινωνίας στη νεφόπληκτη Αθήνα. Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση “Το Ευρωπαϊκό Περιβάλλον - Κατάσταση και Προοπτικές 2010", η οποία αξιολογεί την κατάσταση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, η συνεισφορά των μεταφορών στις εκπομπές προδρόμων του όζοντος το 2007 ήταν η υψηλότερη (39,4%) με δεύτερο τον τομέα παραγωγής ενέργειας και ποσοστό 30,8%. Τομέας που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στις εκπομπές όξινων ουσιών (46,8%) και μικροσωματιδίων κατά 52,8%.

Αντίθετα οι εκπομπές σωματιδίων και όξινων ουσιών από τον τομέα των μεταφορών ήταν σχεδόν σταθερές μεταξύ 1990 και 2007, ενώ η συνεισφορά των μεταφορών το ίδιο χρονικό διάστημα στις εκπομπές προδρόμων του όζοντος μειώθηκε κατά 33,5%. Στα αστικά κέντρα πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι κατά κύριο λόγο η κυκλοφορία λόγω του αυξανόμενου αριθμού των οχημάτων, η “μεγάλη” μέση ηλικία τους και η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ειδικά για τη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας, η οποία αντιπροσωπεύει το 40% του ελληνικού πληθυσμού, η έκθεση εστιάζει στις υπερβάσεις των οριακών τιμών των μικροσωματιδίων και των φωτοχημικών ρύπων αξιολογώντας τις καταγραφές από τους σταθμούς παρακολούθησης για τα έτη 2001 έως και 2007.

Αναλυτικότερα, το 4-30% του πληθυσμού ήταν εκτεθειμένο σε μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις ΡΜ 10 πάνω από την οριακή τιμή των 50 μικρογραμμαρίων, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνιέται περισσότερες από 35 ημέρες τον χρόνο. Όσον αφορά το διοξείδιο του αζώτου το 70-85% των κατοίκων βρίσκονταν εκτεθειμένο σε μέσες ετήσιες συγκεντρώσεις κοντά στα όρια, ενώ ειδικά το 2005 το 12% του πληθυσμού ήταν σε “περιβάλλον” υπερβάσεων της ενδεικτικής οριακής τιμής για την προστασία της υγείας, τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Για τον εν λόγω ρύπο ίσχυε κάθε χρονιά διαφορετικό, πιο αυστηρό όριο για να καταλήξει το 2010 στα 40 μικρογραμμάρια. Όζον, για περισσότερες από τις 25 επιτρεπόμενες ημέρες..., εισέπνεε το σύνολο του πληθυσμού το 2001 και το 32% το 2007! Ο μοναδικός ρύπος που δεν ξεπέρασε τα όρια (μέση ημερήσια τιμή 125 μικρογραμμάρια, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνιέται πάνω από τρεις ημέρες τον χρόνο) ήταν το διοξείδιο του θείου.

Ανεπαρκές δίκτυο μέτρησης, ελλιπής ο κατάλογος των μετρούμενων ρύπων

Από την έκθεση προκύπτει η ανεπάρκεια του δικτύου μέτρησης στην Αττική, επισημαίνεται η ανάγκη “εναρμόνισης των μεθόδων μέτρησης μεταξύ των σταθμών”, ενώ αναδεικνύεται και ένα μεγάλο κενό. Δεν μετρώνται επικίνδυνοι ρύποι όπως τα μικροσωματίδια ΡΜ 2,5. Ως προς τους σταθμούς τα μικροσωματίδια ΡΜ 10 καταγράφονται σε τέσσερις μόνο σταθμούς (Αγία Παρασκευή, Λυκόβρυση, Θρακομακεδόνες, Ζωγράφου, και αντιστοιχούν μόλις σε 240 χιλιάδες κατοίκους το έτος 2007. Το όζον και το διοξείδιο του αζώτου καταγράφονται σε δέκα σταθμούς (Αγία Παρασκευή, Γαλάτσι, Λιόσια, Λυκόβρυση, Νέα Σμύρνη Περιστέρι, Πειραιάς, Θρακομακεδόνες, Βοτανικός, Ζωγράφου) και αναφέρονται σε πληθυσμό 1.561.272 κατοίκων. Οι οκτώ σταθμοί μέτρησης για το διοξείδιο του θείου καλύπτουν πληθυσμό 1.465.232 κατοίκων.

Εν τω μεταξύ, στον δρόμο προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο βρίσκεται και πάλι η Ελλάδα (έχει αποσταλεί αιτιολογημένη γνώμη) διότι αγνοεί την οδηγία 2008/50 για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα (η καταληκτική προθεσμία Ιούνιος του 2010, παρήλθε). Μεταξύ άλλων θεσπίζει όρια για τις συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων ΡΜ 2,5, τα οποία “παράγονται” από την πετρελαιοκίνηση, τις βιομηχανικές διαδικασίες, την κεντρική θέρμανση και έχουν αναγνωριστεί ως ο πλέον επικίνδυνος ρύπος.

Επιπτώσεις

Η έκθεση δεν παραλείπει να φρεσκάρει τη μνήμη μας για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ανθρώπινη υγεία και στα οικοσυστήματα, επισημαίνοντας για παράδειγμα ότι “οι υψηλές συγκεντρώσεις όζοντος και των προδρόμων του (π.χ. τα οξείδια του αζώτου) έχουν δείξει ότι επηρεάζουν αρνητικά την υγεία του ανθρώπου και τη βλάστηση. Στο παρελθόν η εναπόθεση όξινων ουσιών έχει καταστρέψει οικοσυστήματα, ιστορικά κτήρια και υλικά από τη διάβρωση. Υπερβολική προσθήκη θρεπτικών ουσιών από την ατμοσφαιρική εναπόθεση οδηγεί στον ευτροφισμό των νερών. Οι όξινοι ρύποι συμβάλλουν στον σχηματισμό αιωρούμενων σωματιδίων τα οποία προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα”.

Ευρωπαϊκό Περιβάλλον

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) έδωσε στη δημοσιότητα την τέταρτη έκθεσή του υπό τον τίτλο. Το Ευρωπαϊκό Περιβάλλον - Κατάσταση και Προοπτικές 2010 - SOER2010 στις 30 Νοεμβρίου. Αυτή αποτελεί τη βασική έκθεση του ΕΟΠ, η οποία δημοσιεύεται κάθε πέντε χρόνια και καταγράφει την κατάσταση, τις εξελίξεις και τις προοπτικές του περιβάλλοντος της Ευρώπης. Η State Of the Environment 010 συγκροτείται από τέσσερα βασικά μέρη: (i) τις θεματικές αξιολογήσεις πάνω σε κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα (κλιματική αλλαγή, βιοποικιλότητα, χρήσεις γης, ατμοσφαιρική ρύπανση, θαλάσσιο περιβάλλον, κατανάλωση, απόβλητα κ.ά.) συνοδεία στοιχείων. (ii) Αξιολόγηση των τάσεων που συνδέονται με το περιβάλλον της Ευρώπης. (iii) Αξιολογήσεις των 32 χωρών μελών του ΕΟΠ και των έξι συνεργαζομένων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. (iv) Μία ολοκληρωμένη γενική έκθεση.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=588278

 

Επιστροφή

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Κυβέρνηση - τρόικα διαλύουν (και) τις δημόσιες συγκοινωνίες: Να τους ακυρώσουμε!

Το σχέδιο κυβέρνησης-τρόικας για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες του λεκανοπεδίου της Αθήνας που ανακοινώθηκε πρόσφατα στοχεύει στη διάλυση του δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα των μέσων μεταφοράς και στην σταδιακή ιδιωτικοποίησή τους. Με τα μέτρα που θέλουν να επιβάλλουν:

·      Θα υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις -έως 40%- εισιτηρίων και των καρτών

·      Θα μειωθούν τα δρομολόγια και θα καταργηθούν γραμμές λεωφορείων

·      Θα γίνουν απολύσεις εργαζομένων και θα καταργηθούν δικαιώματά τους

Τα μέτρα αυτά δεν στρέφονται μόνο ενάντια στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, αλλά και ενάντια σε όλους τους κατοίκους της Αττικής. Ιδιαίτερα οι αυξήσεις των εισιτηρίων θα προκαλέσουν νέο πλήγμα στα λαϊκά εισοδήματα, σε μια περίοδο μεγάλης μείωσης των μισθών και συντάξεων και έκρηξης της φτώχειας και της ανεργίας

Μας μιλάνε απ’ τα τηλεοπτικά «παράθυρα» για «υπέρογκα χρέη» και για «υψηλόμισθους εργαζόμενους» στις συγκοινωνίες. Συκοφαντούν τους εργαζόμενους και τις δημόσιες συγκοινωνίες για να περάσουν πιο εύκολα τα σχέδιά τους. Η αλήθεια είναι ότι τα λογιστικά ελλείμματα των εταιρειών δημιουργήθηκαν επειδή οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν κατέβαλαν την προβλεπόμενη κρατική επιδότηση. Ωθούσαν τις διορισμένες διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων -που βέβαια λάμβαναν και λαμβάνουν παχυλά «μπόνους»- στον τοκογλυφικό τραπεζικό δανεισμό. Απαξίωσαν τις επιχειρήσεις που παρέχουν δημόσιες συγκοινωνίες για να τις ξεπουλήσουν πιο εύκολα.

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους: Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς επιτελούν σημαντικό κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο. Εξυπηρετούν κύρια τον λαϊκό κόσμο, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους. Συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αντίθετα με το ΙΧ αυτοκίνητο που είναι ακριβό, ρυπαίνει και δυσκολεύει τη ζωή στην πόλη. Πρέπει συνεπώς να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιακών φορέων και να επεκταθεί το δίκτυο και οι υπηρεσίες τους ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες.

Καλούμε τους πολίτες του λεκανοπεδίου να συγκροτήσουν στις γειτονίες και τους χώρους εργασίας, κινήσεις και συσπειρώσεις ενάντια στις αυξήσεις τιμών των εισιτηρίων και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στις αστικές συγκοινωνίες.

Να διεκδικήσουμε, συλλογικά και οργανωμένα:

Ποιοτικές μετακινήσεις, προσιτές για όλους και ένα ολοκληρωμένο σύστημα συγκοινωνιών

·      καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων και μηνιαίων καρτών

·      δωρεάν μετακινήσεις και μειωμένα κόμιστρα για χαμηλόμισθους, νέους, ανέργους, άτομα με αναπηρία

·      επέκταση του δικτύου ώστε να καλύπτει με επάρκεια το σύνολο των αναγκών στην Αττική, μέρα-νύχτα

Διαφύλαξη του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών

·      δραστική  αύξηση της κρατικής επιδότησης – να δοθούν πίσω τα κλεμμένα από τις τράπεζες

·      έξω οι ιδιώτες από τους δημόσιους φορείς και εταιρείες που επιτελούν μεταφορικό έργο

·      κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας και πλήρη δικαιώματα για τους εργαζόμενους

Επιβάτες και εργαζόμενοι μαζί, να αποκρούσουμε την πολιτική διάλυσης των συγκοινωνιών:

Αντίσταση, αλληλεγγύη και ανυπακοή στα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας !

Να μην περάσει το χαράτσι: δεν πληρώνουμε τις αυξήσεις των εισιτηρίων

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες

Συγκροτούμε επιτροπές κοινωνικής ανυπακοής κατά των μέτρων

Δράση τώρα: Κάλεσμα για την οργάνωση κινητοποιήσεων την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2010

·      Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των δημόσιων συγκοινωνιών που διοργανώνει ο «συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων», την Τρίτη 18/1 στις 6.00’ μμ στα Προπύλαια

·      Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό: Μοίρασμα υλικού στην Πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη, 19/1, 3.30’-5.30’ μμ

·      Συντονιζόμαστε με κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς  και αυτοδιοικητικούς φορείς και κινηματικές συλλογικότητες: Καλούμε ευρεία ανοιχτή σύσκεψη την Δευτέρα 24/1, στις 5.00’ μμ (αίθουσα ΟΤΟΕ, Βησσαρίωνος 9 & Σίνα, 4ος όροφος)

«ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ»

 

Επιστροφή

 

16/02/2011, tvx

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Aπό το «θαύμα» της Αττικής Οδού... στην οργή του «δεν πληρώνω»

• Τα υπέρογκα διόδια αποτελούν συνέπεια της διαρκούς αύξησης των κλειστών αυτοκινητοδρόμων
• Η Ελλάδα κατέχει πλέον μερικά πανευρωπαϊκά «ρεκόρ»
• Υπάρχει ανάγκη βαθύτερων αλλαγών στην πολιτική μεταφορών της χώρας

Του Γιάννη Παρασκευόπουλου

Πίσω από τη βιτρίνα, όμως, είχαμε δύο τουλάχιστον σοβαρές παρενέργειες:

• Η κοινοπραξία πίεσε σθεναρά για ματαίωση του Προαστιακού, που σώθηκε μόνο την τελευταία στιγμή, όταν τον απαίτησε ακόμη πιο σθεναρά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Στο μεταξύ όμως προχωρούσε εσπευσμένα, ως υποκατάστατο, η κατεπείγουσα προέκταση του μετρό προς το αεροδρόμιο, όπου η απουσία μελετών για τους ενδιάμεσους σταθμούς, κόστισε τελικά μια πολύμηνη αναγκαστική διακοπή της γραμμής, το 2009.
• Οι επεκτάσεις του αυτοκινητοδρόμου στον Υμηττό και την Ανατολική Αττική αποτελούν πάγιο στόχο της κοινοπραξίας, που πιέζει σταθερά όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας 10ετίας, αδιαφορώντας για τις επιλογές των πολιτών και για τις συνέπειες στο περιβάλλον.

Επεκτείνοντας την Αττική Οδό σε… όλη τη χώρα

Η Αττική Οδός αποτέλεσε πρότυπο σε πολύ ευρύτερη κλίμακα. Λίγο πριν το τέλος της διακυβέρνησής του, ο Κ. Σημίτης επέλεξε να υποσχεθεί σε κάθε Έλληνα έναν αυτοκινητόδρομο σε απόσταση μιας ώρας από την πόρτα του σπιτιού του. Την εκπλήρωση δρομολόγησαν η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σουφλιάς, με συμβάσεις παραχώρησης διοδίων για κλειστούς αυτοκινητοδρόμους που θα καλύπτουν κάθε γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, φθάνοντας συνολικά τις 2.500 χλμ.

Με τα δεδομένα αυτά, το 2015:

• Θα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου οι αυτοκινητόδρομοι θα ξεπερνούν το συνολικό μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου. http://epp.eurostat.ec. europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-SF-08-028/EN/KS-SF-08-028-EN.PDF
• Σε κάθε 100.000 κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας θα αντιστοιχούν 24 χλμ. κλειστών αυτοκινητοδρόμων, όταν στην Ελβετία αντιστοιχούν 18 χλμ., στη Γαλλία 17 χλμ. και στη Γερμανία «μόλις» 15 χλμ.
• Ανά 1000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ηπειρωτικού εδάφους μας, θα έχουμε 23 χλμ. αυτοκινητοδρόμων, όταν η Αυστρία έχει 20, η Γαλλία 17, η Βρετανία 16 Ένα τέτοιο φαραωνικό πρόγραμμα απαιτεί φυσικά και τους ανάλογους πόρους. Δεσμεύτηκε λοιπόν η μερίδα του λέοντος από τα κοινοτικά κονδύλια, εκταμιεύθηκαν μεγάλα ποσά για απαλλοτριώσεις, συμφωνήθηκαν με διάφορα προσχήματα γενναίες άμεσες και έμμεσες κρατικές πληρωμές.

Κυριότερος όμως πόρος ήταν τα διόδια, που για πρώτη φορά έπαψαν να είναι συμβολικά και να αφορούν μόνο τη συντήρηση των δρόμων. Το υπάρχον δίκτυο έγινε πηγή άντλησης εσόδων για τα μελλοντικά τμήματα και οι κατασκευαστικές κοινοπραξίες επέλεξαν να χρηματοδοτήσουν τα έργα τους με το μέγιστο δυνατό τραπεζικό δανεισμό και με τα ελάχιστα δυνατά ίδια κεφάλαια: Ενδεικτικά, για τον άξονα Ελευσίνα-Πάτρα-Καλαμάτα προβλέπονται 20% απευθείας επιδότηση από το Ελληνικό Δημόσιο και μόλις 7% ίδιες συμμετοχές, που κι αυτές καλύπτονται κυρίως με δανεισμό.

Όταν οι εργολάβοι γίνονται κατακτητές

Κάπου εδώ αρχίζουν καταστάσεις πραγματικά νοσηρές:

• Με το ξεκίνημα των συμβάσεων, ο σιδηρόδρομος από «φτωχός συγγενής» γίνεται «ανεπιθύμητος συγγενής». Το 2008 παγώνουν όλες οι επενδύσεις εκτός του βασικού άξονα, το 2009 (ήδη επί Ν.Δ.) περικόπτονται δραστικά τα δρομολόγια, το 2010 η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με «πειραγμένα» στοιχεία για τον ΟΣΕ για να συναινέσει στην ψήφιση ενός νόμου που τον στραγγαλίζει οικονομικά και κλείνει το μισό δίκτυο. Οι προβλέψεις για ξήλωμα των γραμμών και απόδοσή τους σε άλλες χρήσεις ώστε να μη μπορεί να ξαναλειτουργήσει τρένο ούτε και στο μέλλον, ταιριάζουν γάντι με τα συμφέροντα των αυτοκινητοδρόμων να πετύχουν μονοπωλιακή θέση.
• Τα διόδια εισπράττονται και σε δρόμους που δε δικαιολογούν χρέωση των οδηγών. Για να μπορούν να εισπράττονται διόδια στη διαδρομή Κορίνθου-Πατρών, χρειάστηκε να τροποποιηθεί ακόμη και η…. ευρωπαϊκή νομοθεσία, κάτι που πιθανότατα θα ήταν ανέφικτο χωρίς το «ενδιαφέρον» μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών όπως η HOCHTIEF. Στην επίσημη ιστοσελίδα της τελευταίας http://www.hochtief-concessions.com/concessions_en/4.jhtml βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει σε καμιά άλλη χώρα συμμετοχή σε αυτοκινητοδρόμους υπό κατασκευή.
• Αρκετοί όροι φαίνονται σχεδιασμένοι για να θωρακίσουν τις κοινοπραξίες απέναντι στον ανταγωνισμό του σιδηροδρόμου. Στη σύμβαση της Ιονίας Οδού προβλέπεται ειδική οικονομική ρήτρα κατά του Δημοσίου, αν τελικά κατασκευαστεί τρένο από Καλαμπάκα προς Γιάννενα και Ηγουμενίτσα. Στη σύμβαση της Ολυμπίας Οδού, οι σιδηροδρομικές γραμμές εξομοιώνονται με δίκτυα κοινής ωφέλειας, που ξηλώνονται και μετατοπίζονται με δαπάνες του Δημοσίου παντού όπου εμποδίζουν την πρόοδο των οδικών έργων.
• Η ίδια κοινοπραξία εκμεταλλεύεται καταχρηστικά το προνόμιο να μη δεσμεύεται από τις κατασκευαστικές μελέτες της γραμμής Κιάτο-Πάτρα. Δημιουργεί έτσι δικά της εργοτάξια πάνω στη σιδηροδρομική χάραξη και πολλαπλασιάζει τα «σημεία εμπλοκής» με το σιδηρόδρομο που διεκδικεί να αναλάβει η ίδια με απευθείας ανάθεση. Αν υποψιάζεστε ότι τα συμφέροντα της κοινοπραξίας ταιριάζουν καλύτερα με ένα τρένο που δε θα λειτουργήσει πριν ολοκληρωθεί ο δρόμος και που θα μένει μακριά από την πόλη και το λιμάνι της, ο ισχύων σχεδιασμός προβλέπει όντως ότι το τρένο θα λειτουργήσει το 2015 και θα σταματά στο … Ρίο. Αναλυτικές καταγγελίες έχουν δημοσιοποιήσει οι Οικολόγοι Πράσινοι στο http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=articl...

Οι εταιρίες όμως των αυτοκινητοδρόμων λειτούργησαν ως κατακτητές και σε μια σειρά άλλα επίπεδα. Παραβίασαν τις υποχρεώσεις τους για τα παράπλευρα οδικά δίκτυα, αρνήθηκαν να συνδιαλλαγούν με τις τοπικές κοινωνίες που βρέθηκαν φόρου υποτελείς για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, προώθησαν πλήρη αδιαφάνεια στα οικονομικά τους στοιχεία και την απόσβεση των επενδύσεών τους, έδειξαν αλαζονεία όταν οι οδηγοί-πελάτες τους άρχισαν να πιέζονται με την οικονομική κρίση και τα ακριβά καύσιμα. Βρέθηκαν έτσι εύλογα στο επίκεντρο της οργής των πολιτών και στο στόχαστρο ενός πολύμορφου και αυθόρμητου κινήματος, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έδειχναν να απολαμβάνουν την πολιτική τους ισχύ και τη δυνατότητα να επιβάλλουν αποφάσεις στο πολιτικό σύστημα.

«Δεν πληρώνω»: τι βρίσκεται πέρα από την οργή;

Η οργή είναι λοιπόν εύλογη, δεν πρέπει όμως να κρύβει από τα μάτια μας τα υπόλοιπα στοιχεία του παζλ των μεταφορών:

• Ότι, με εξαίρεση την ολοκλήρωση του άξονα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα δε χρειάζεται άλλους κλειστούς αυτοκινητοδρόμους. Οι πιο πολλές από τις συμβάσεις του κ.Σουφλιά θα πρέπει είτε να καταγγελθούν τελείως είτε να αναθεωρηθούν ριζικά.
• Ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν έμφαση και στις εναλλακτικές λύσεις: μόλις την περασμένη εβδομάδα, στη Φλώρινα σε μια μόνο μέρα συγκεντρώθηκαν για τη διακοπή του τρένου 6.000 υπογραφές διαμαρτυρίας, περίπου το 1/3 του πληθυσμού της πόλης.
• Ότι περισσότερο από τους κλειστούς αυτοκινητοδρόμους που αποτελούν αυτοκίνηση πολυτελείας, χρειαζόμαστε σύγχρονο τρένο, υποδομές συνδυασμένων μεταφορών, αξιοπρεπείς και ασφαλείς τοπικούς και υπερτοπικούς δρόμους, προσιτό κόστος στις συγκοινωνίες με τα νησιά. Στις σημερινές συνθήκες, τίποτα από αυτά δε μπορεί να υλοποιηθεί αν οι υπάρχοντες κλειστοί αυτοκινητόδρομοι λειτουργούν χωρίς διόδια.

Θα πρέπει λοιπόν να αναζητήσουμε με σοβαρότητα τρόπους ώστε τα διόδια να χρηματοδοτούν τις εναλλακτικές λύσεις απέναντι στους κλειστούς αυτοκινητοδρόμους: τοπικά οδικά δίκτυα, βελτιώσεις και διαπλατύνσεις σε άξονες μέσων ταχυτήτων, παρακάμψεις οικισμών, χρηματοδότηση της λειτουργίας του σιδηροδρόμου και συμπλήρωση των κρίκων που λείπουν στο δίκτυό του, επιδότηση του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, χρηματοδότηση του «μεταφορικού ισοδυνάμου» στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ώστε το κόστος του εισιτηρίου να μην ξεπερνά αυτό των αντίστοιχων αποστάσεων στη στεριά.

Η κρίση δεν προσφέρεται για παρωχημένες πολυτέλειες άλλων εποχών, ούτε όμως και για διεκδικήσεις στα τυφλά. Χρειαζόμαστε λύσεις που να απαντούν εξίσου πειστικά τόσο στην οικονομική όσο και στην περιβαλλοντική κρίση, λύσεις που να μη στηρίζουν την κοινωνική συνοχή σε μια (πιθανότατα ελάχιστα εφικτή πια) «δημοκρατία στην κατανάλωση».

Στις μεταφορές αυτό σημαίνει ότι διεκδικούμε για όλους προσιτές και ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις απέναντι στην αυτοκίνηση, λύσεις που πάντως συγκρούονται με όσα μας «προτείνουν» η κυβέρνηση και η τρόικα μέσα από νομοθετήματα όπως το πρόσφατο για τον ΟΣΕ ή το τωρινό για τις συγκοινωνίες.

Αν είναι όμως να οικοδομήσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, στηριγμένο κυρίως στα συλλογικά αγαθά και την αλληλεγγύη, αυτό περνάει και από την αλλαγή στο τι ζητάμε και τι δε ζητάμε για τις μετακινήσεις μας.

*Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

 

Επιστροφή

 

Όπως προκύπτει από Έρευνα Καταγραφής Στάσεων και Απόψεων σχετικά με τις Οδικές Υποδομές και την Οδική Ασφάλεια, που πραγματοποίησαν οι εταιρίες Invision και Metron Analysis για λογαριασμό των ίδιων των κοινοπραξιών των μεγάλων οδικών αξόνων, η οποία έρευνα αναφέρεται και στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το 13% περίπου των οδηγών που περνούν τα διόδια, σηκώνουν τις μπάρες. Δηλαδή, αυτοί που έχουν πλέον ενταχθεί ενεργά στο κίνημα <<ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ>>, ανέρχονται στο 13% όσων οδηγών περνούν τα διόδια.

Και επειδή όλοι οδηγούμε και όλοι περνάμε διόδια ή οπωσδήποτε ένας τουλάχιστον από κάθε οικογένεια, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι το κίνημα <<ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ>>, έχει μια ενεργό ανάπτυξη μέσα στο λαό σε ποσοστό 13%. Ας σημειωθεί δε, ότι η έρευνα αυτή έγινε μόνο για τα διόδια. Φανταστείτε τι γίνεται με την μη καταβολή εισιτηρίου στα ΜΜΜ και που θα πάει ακόμα με το γενικότερο κίνημα ανυπακοής...

Σύμφωνα δε με άλλη πρόσφατη έρευνα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε ότι συμφωνεί με τη στάση του κινήματος <<ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ>>. Δηλαδή το κίνημα αυτό, εκτός από την ενεργό συμμετοχή του 13% του πληθυσμού έχει και την ηθική στήριξη της πλειοψηφίας του λαού, η οποία πλειοψηφία προς το παρόν, για τις δικές της φοβίες και τους δικούς της λόγους δεν έχει προσχωρήσει ακόμα ενεργά στο κίνημα.

Έπειτα από τα πιο πάνω, παρατηρούμε ότι το κίνημα αυτό, έχει ήδη καταστεί Τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα. Είναι δε πολιτική δύναμη, καθόσον η στάση του είναι καθαρά πολιτική και όχι οικονομική και μάλιστα είναι η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη από τα εν ενεργεία κόμματα, γιατί δρα χωρίς <<καπέλα>> και με προσωπική διακινδύνευση των μελών του, τα οποία αψηφούν, όπως φαίνεται, όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και τις απειλές για προσωπικές ποινές.

ΠΗΓΗ: apnea.gr

http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/trito-komma-me-13-to-kinima-%C2%ABden-plirono%C2%BB.html

Ελήφθη 2-3-2011

 

Επιστροφή

 

ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ή γκαράζ ή πράσινο

Σταματούν τα σχέδια για χώρους στάθμευσης σε Ιλίσια και Α' Νεκροταφείο, αφού κρίθηκε μη νόμιμη η άδεια για το πάρκο στην Κύπρου και Πατησίων

της Χαράς Τζαναβάρα

Δεν είναι νόμιμη η κατασκευή γκαράζ κάτω από κοινόχρηστο χώρο πράσινου και αναψυχής, επισημαίνουν σε πολυσέλιδη έκθεσή τους οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Με τον τρόπο αυτό βάζουν οριστικά «φρένο» στα σχέδια για πολυώροφους υπόγειους χώρους στάθμευσης κάτω από την πλατεία του Α' Νεκροταφείου και το άλσος της Διοχάρους στα Ιλίσια, καθώς και σε ανάλογα προγράμματα σε άλλες πόλεις που στην ουσία μετατρέπουν τα λιγοστά πάρκα σε... ζαρντινιέρες.

Η έκθεση, με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2011, που παρουσιάζει η «Κ.Ε.» συντάχθηκε μετά από αίτημα κατοίκων της Κυψέλης για τη μετατροπή του πάρκου Κύπρου και Πατησίων σε υπόγειο πάρκινγκ (2009). Αποτελεί κόλαφο για τον τότε δήμαρχο, Νικήτα Κακλαμάνη, που είχε δώσει πλήρη κάλυψη στην κοπή 12 μεγάλων δένδρων και είχε αποκαλέσει «μπαχαλάκηδες» τους κατοίκους.

Αποδίδει ευθύνες με ονοματεπώνυμο σε υπηρεσιακούς παράγοντες που συνέβαλαν διά της υπογραφής τους στο περιβαλλοντικό, κατασκευαστικό και οικονομικό ανοσιούργημα. Ζητάει μάλιστα να εφαρμοστεί η υπ' αριθμόν 1.458/2010 απόφαση του διοικητικού εφετείου, που έκανε δεκτή την προσφυγή των κατοίκων, χαρακτηρίζει μη νόμιμη την οικοδομική άδεια για το γκαράζ και ζητάει να ακυρωθεί.

Ο διαγωνισμός και η υπογραφή της σύμβασης είχαν λάβει χώρα το 2006. Προέβλεπε την παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου σε ιδιώτες, οι οποίοι αναλάμβαναν την υποχρέωση να παρέχουν μέρος των εσόδων του στον δήμο. Υπολογίζεται ότι τα μηνιαία έσοδα του δήμου θα ήταν ύψους 1.000 ευρώ το μήνα.

Η οικοδομική άδεια είχε εκδοθεί στις 23 Ιανουαρίου 2009 και τρεις ημέρες αργότερα είχαν καταφθάσει οι μπουλντόζες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων. Οπως αποδείχθηκε, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 1989, ο χώρος των 2,3 στρεμμάτων είχε χαρακτηριστεί «κοινόχρηστο πράσινο, παιδική χαρά και κέντρο νεότητας».

Τρία είναι τα θέματα που βάζει στο μικροσκόπιο η έκθεση:

ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΩΝ. Χορηγήθηκε άδεια από την αρχιτεκτονική επιτροπή της πολεοδομίας (ΕΠΑΕ) και όχι από την αρμόδια Διεύθυνση Δασών Αθηνών. Η τελευταία, με έγγραφό της στις 10/5/2007, είχε καταστήσει σαφές στη δημοτική αρχή ότι «δεν είχε εγκρίνει την υλοτομία οιουδήποτε δέντρου, ούτε και την απομάκρυνση ή καταστροφή της βλάστησης καθ' οιονδήποτε τρόπο», χαρακτηρίζοντας την επίμαχη έκταση «κοινόχρηστο χώρο πρασίνου». Τον Φεβρουάριο του 2009 η υπηρεσία χαρακτήρισε παράνομη την κοπή δένδρων και προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης εναντίον του δημάρχου.

ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ. Οι επιθεωρητές υιοθετούν αλλεπάλληλες γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου Επικρατείας (2.242/1994, 258/2001 κ.λπ.) για ασυμβατότητα υπόγειου χώρου στάθμευσης με υπερκείμενο χώρο πρασίνου. Υπογραμμίζουν ότι «δεν είναι δυνατή η μεταβολή της χρήσης και αλλαγή προορισμού της έκτασης» και επικαλούνται τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 24 του Συντάγματος.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ. Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών το 2008 είχε εγκριθεί η ένταξη της επένδυσης σε πρόγραμμα επιδοτήσεων. Οι επιθεωρητές αναφέρουν κατηγορηματικά ότι η ενίσχυση έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του νόμου 3.299/2004, που δεν προβλέπει τη χορήγηση κινήτρων σε γκαράζ που κατασκευάζονται σε δημόσια ακίνητα. «Η ενίσχυση δεν είναι σύννομη» υπογραμμίζουν και υιοθετούν την πρόσφατη τοποθέτηση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομίας (Δεκέμβριος 2010), που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής των ενισχύσεων, αν διαπιστωθεί ότι έχουν γίνει εκταμιεύσεις.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=17/04/2011&id=268128

 

Επιστροφή

 

Τέρμα στα σχέδια για υπόγειους χώρους στάθμευσης κάτω από πάρκα

Δύο χρόνια μετά την καταγγελία προς τους  Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης (ενέργεια παράλληλη με τις προσφυγές των κατοίκων στο Διοικητικό Εφετείο) συντάχθηκε στα τέλη Μαρτίου και κοινοποιήθηκε προς τους αρμόδιους φορείς σχετική έκθεση. Η έκθεση αποδίδει ευθύνες στις υπηρεσίες που συνέβαλαν με την υπογραφή τους στο περιβαλλοντικό, κατασκευαστικό και οικονομικό έγκλημα στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων.

Συγκεκριμένα, δικαιώνοντας πλήρως τα επιχειρήματα της καταγγελίας, οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, στην κατακλείδα της πολυσέλιδης έκθεσής τους, καταγράφουν τις ενέργειες στις οποίες υποχρεώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες:

·        Ο Δήμος Αθηναίων υποχρεούται να ακυρώσει την υπ’ αριθμ. 91/2009 οικοδομική (άδεια κατασκευής του γκαράζ), να προσαρμόσει το συνοδευτικό διάγραμμα στο κείμενο της απόφασης 830/89 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου καταργώντας (λόγω της ασυμβατότητας συνύπαρξης) πάρκινγκ με υπερκείμενο χώρο πρασίνου καθώς και να αποκαταστήσει άμεσα τη βλάστηση στην έκταση του κοινοχρήστου χώρου πρασίνου και να βελτιώσει και να εγκαταστήσει σύστημα πυροπροστασίας και άρδευσης.

·        Η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων (Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας- πρώην Οικονομίας) να ανακαλέσει την απόφαση υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο της ΔΟΜΟΤΕΚΑ ΑΕ, η οποία θα ενισχυόταν με 1,3 εκατ. Ευρώ (!!!!) για τη δημιουργία του υπόγειου πάρκινγκ κατά παράβαση του νόμου.                 

·        Το ΥΠΕΚΑ να εκδώσει άμεσα εγκύκλιο- οδηγία που να κατοχυρώνει τη διαχείριση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου (η οποία ήδη εκδόθηκε από 08.04.2011). Σύμφωνα με αυτή κατοχυρώνεται η αποκλειστική χρήση τους ως χώρων πρασίνου, το υπέδαφος πάρκων και αλσών υπόκειται στις περιοριστικές διατάξεις του άρθρου 24 του Συντάγματος και απαγορεύεται να διατίθεται για τη δημιουργία υπόγειων πάρκινγκ (αλλεπάλληλες γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ για ασυμβατότητα υπόγειου χώρου στάθμευσης με υπερκείμενο χώρο πρασίνου).

Οι παραπάνω εξελίξεις αφενός δικαιώνουν τον αγώνα για την υπεράσπιση του πάρκου και αφετέρου δημιουργούν θεσμική παρακαταθήκη για τα κινήματα πόλης όσον αφορά την υπεράσπιση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής.

Απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων να εφαρμόσει άμεσα τα υποδεικνυόμενα από την έκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σεβόμενο το πράσινο και τους ελεύθερους δημόσιους χώρους στο πλαίσιο των εξαγγελιών περί αναβάθμισης των υποβαθμισμένων γειτονιών της Αθήνας.

Πρωτοβουλία Κατοίκων για την υπεράσπιση του πάρκου Κύπρου και Πατησίων

(ελήφθη 19-4-2011)

 

από διαύγεια: "Προστασία και διαχείριση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου"

 

Επιστροφή

 

IEA shows benefits of improved energy efficiency of urban transport systems

http://www.iea.org/newsroomandevents/pressreleases/2013/july/name,39543,en.html

As energy consumption for transport in cities is expected to double by 2050, report sees potential savings of up to USD 70 trillion

10 July 2013

Policies that improve the energy efficiency of urban transport systems could help save as much as USD 70 trillion in spending on vehicles, fuel and transportation infrastructure between now and 2050, according to a new report from the International Energy Agency.

The report,  A Tale of Renewed Cities, draws on examples from more than 30 cities across the globe to show how to improve transport efficiency through better urban planning and travel demand management. Extra benefits include lower greenhouse-gas emissions and higher quality of life.

The report comes at a critical time: More than half of the world’s population already lives in cities, many of which suffer from traffic jams and overcrowded roads that cost hundreds of billions of dollars in lost fuel and time and that harm environmental quality, health and safety.

… Among the three broad categories of policies recommended in the report are those that allow travel to be avoided, those that shift travel to more efficient modes, and those that improve the efficiency of vehicle and fuel technologies. The report notes that if fully implemented across the transportation sector, this “avoid, shift and improve” approach could save up to USD 70 trillion in terms of lower spending on oil, roadway infrastructure and vehicles.

The report offers three case studies – Belgrade, Seoul and New York City -- to show how those cities have already improved their transport systems. It notes, for example, that within the first six months of refurbishing its urban rail system, Belgrade tripled passenger levels. When Seoul pushed through reforms that no longer rewarded bus operators for carrying more people, ridership, speed and safety all increased. And New York City shaved 11 minutes off travel times within a year of introducing express bus services, while at the same time attracting more passengers.

…To assist planners and policy makers in addressing many common issues and challenges, the pathway also provides a list of policy references and practitioner's guides that are noted throughout the report and on the IEA Policy Pathway Series webpage.

To download the report, please click here.

Επιστροφή

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ) 16 - 22 Σεπτεμβρίου 2014

 

ΘΕΣΕΙΣ των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece:

«H ευχάριστη, οικονομική, ασφαλής, και οικολογική μετακίνηση στις πόλεις είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ»

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ) 16 - 22 Σεπτεμβρίου, θεσμοθετήθηκε από την Ε.E. το 2002 με σκοπό να προβάλει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για το «Δικαίωμα της Βιώσιμης Κινητικότητας». Όμως όσο και αν είναι καλές οι προθέσεις και οι διακηρύξεις, το δικαίωμα αυτό δεν εξασφαλίζεται με διακηρύξεις, ούτε με μία μέρα το χρόνο δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), ούτε και με την «αξιοποίηση» της Ε.Ε.Κ. για εμπορική προώθηση του ποδηλάτου, χωρίς αναφορές στις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντι στους πεζούς, ΑμεΑ, ποδηλάτες.

 

Για μας η «βιώσιμη κινητικότητα» ξεκινάει από το «Σοσιαλισμό φτάνεις μόνο με ποδήλατο» (Ivan Illich, 1967), την «Κοινωνική Ιδεολογία του αυτοκινήτου» (Andre Gorz, 1973), το «Αυτοκίνητα και πόλεις» (Paul M. Sweezy, 1973) και συνεχίζεται με έρευνες, επεξεργασίες, νέες προτάσεις και δράσεις για τη δωρεάν μετακίνηση, τη μείωση των τροχαίων συμβάντων, το θόρυβο, το δημόσιο χώρο κ.λπ. 

 

Πιστεύουμε ότι η Ε.Ε.Κ στην Ελλάδα χάνει τα κοινωνικά της χαρακτηριστικά, περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε εμπορικά φεστιβάλ για το ποδήλατο, αφήνει έξω από τη συζήτηση τον «Ευρωπαϊκό Χάρτη των Δικαιωμάτων του πεζού» (1998), αγνοεί τις πρόσφατες εκθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα τροχαία δυστυχήματα (2013) κ.λπ.

Για τη βιώσιμη κινητικότητα αναπτύσσονται στη χώρα μας δράσεις, που αν και μικρής κλίμακας, ταράσσουν τα λιμνάζοντα ύδατα. Χωρίς να υποτιμούμε καμία συλλογικότητα υπογραμμίζουμε την παρέμβαση των ποδηλατών στις Αυτοδιοικητικές εκλογές (2014) με συνθήματα α) Προώθηση του ποδηλάτου και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς β) περιορισμός του Ι.Χ., το ερωτηματολόγιο της οργάνωσης ΠΕΖΗ, τις παρεμβάσεις του σωματείου SOS Τροχαία Εγκλήματα για τη μείωση των τροχαίων συμβάντων και τη στήριξη των οικογενειών με θύματα, τις αυτοσχέδιες κλήσεις για παράνομη στάθμευση «Είσαι γάιδαρος» κ.λπ.

 

Το επίσημο θέμα της ΕΕΚ για το 2014 είναι «Δικοί μας οι δρόμοι – Δική μας η επιλογή».

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ συμμετέχουν και φέτος με ένα άλλο σύνθημα «H ευχάριστη, οικονομική, ασφαλής και οικολογική μετακίνηση στις πόλεις είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ» και διεκδικούμε:

 

Να αναπτυχθούν σε περισσότερες περιοχές τα Δημόσια και τα Δημοτικά Μ.Μ.M.

Να υπάρξει πολιτική ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης των πολιτών και κίνητρα για την χρήση των ΜΜΜ και για την αποθάρρυνση της χρήσης του Ι.Χ.

Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση στα Μ.Μ.Μ. σε ειδικές κατηγορίες πολιτών που πλήττονται με βάναυσο τρόπο από την κρίση (ανέργους, νέους μέχρι 25 ετών, ΑμεΑ)

Καμία αύξηση των εισιτηρίων, αντιθέτως απαιτούμε μείωση της τιμής 40%, όσο είναι και η μείωση των εισοδημάτων. Να αυξηθεί η διάρκεια του εισιτηρίου στις δύο ώρες.

Να χαραχθούν και να «κατακτηθούν» από τους ποδηλάτες δίκτυα ποδηλατοδρόμων που να ενώνουν ιδιαίτερα τις περιοχές που συγκεντρώνουν μεγάλες κατηγορίες νέων (ΑΕΙ, ΤΕΙ, σχολεία, αθλητικά κέντρα).

Να τηρείται ο Κ.Ο.Κ. και να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για ορισμένες κατηγορίες όπως η παραβίαση  κόκκινου σηματοδότη, η εγκατάλειψη τραυματία – θύματος, η οδήγηση υπό την επιρροή εξαρτησιογόνων ουσιών κ.λπ.

Να παρθούν μέτρα για μείωση της ηχορύπανσης.

Να υπάρχει έλεγχος στα καταστήματα που καταλαμβάνουν με τα τραπεζοκαθίσματα, εργαλεία κ.λπ. πεζοδρόμια και δημόσιο χώρο.

Να μπορούν οι πεζοί να κυκλοφορούν με ασφάλεια στα πεζοδρόμια.

Να καθιερωθεί όριο ταχύτητας 30 χλμ εντός των πόλεων, όριο που ισχύει σε περιοχές που γίνονται δημόσια έργα.

Να απομυθοποιηθεί το Ι.Χ. ως μέσο προβολής, προσωπικής επιτυχίας και τρόπος ζωής.

Να  υλοποιηθούν οι «Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για την οδική ασφάλεια 2011-2020» και το Υπουργείο Υγείας να παίξει ενεργό ρόλο. Να υιοθετηθεί ο στόχος «Vision Zero – Όραμα Μηδέν» για τα τροχαία, που προωθείται στη Σουηδία από το 1997 και που τον υιοθέτησε ο Δήμος της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 2014. Να εφαρμοστούν και στη χώρα μας οι οδηγίες που έχει εκδώσει ο Παγκόσμιος οργανισμός Υγείας με τίτλο «Ενισχύοντας τη νομοθεσία για την οδική ασφάλεια» (2013).

 

Τέλος προτείνουμε να ανοίξει ο διάλογος για τη δωρεάν μετακίνηση στα δημόσια Μ.Μ.Μ, μια συζήτηση που άνοιξε στις αρχές της δεκαετίας του ’70, για την αποθάρρυνση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. στις πόλεις. Για τους ΦτΦ η συζήτηση για τη δωρεάν μετακίνηση στα δημόσια ΜΜΜ έχει οικολογική και οικονομική διάσταση. Επισημαίνουμε ότι αρκετές κοινωνικές κατηγορίες μετακινούνται ήδη δωρεάν (π.χ. ένστολοι κ.ά). Άρα η συζήτηση για δωρεάν μετακίνηση έχει αντικειμενική βάση, ισχύει από 1/1/2013 στο Ταλίν και απασχολεί και την Ε.Ε.

Για τη μείωση του εισιτήριου ή  για τη δωρεάν μετακίνηση στα Μ.Μ.Μ. για οικολογικούς λόγους έχουν κατατεθεί προτάσεις από τους Πιερ Σάμουελ (Οικολογία, 1973), Μισέλ ΛεβίΟικοσοσιαλιστική προοπτική, 2008),  Michael Brie and Mario Candeias (Just Mobility - Postfossil Conversion and Free Public Transport, 2012), Κώστα Φωτεινάκη (Για τη δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ για οικολογικούς και οικονομικούς λόγους, 2013). Το θέμα της δωρεάν μετακίνησης ήρθε έντονα στο προσκήνιο μετά το τραγικό θάνατο του νεαρού Θανάση Κολοκούρη στο Περιστέρι στις 14/8/2013 και έχει μπει στην ατζέντα των διεκδικήσεων σωματείων, ανέργων κ.ά.

 

Οι ΦτΦ υιοθετούν τον Παγκόσμιο Καταστατικό Χάρτη για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (2004), του Κοινωνικού Φόρουμ, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και το δικαίωμα στην ασφαλή, οικονομική και οικολογική  μετακίνηση. 

Το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece http://www.nfgr.org ιδρύθηκε το 2008 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI  http://www.nfi.at συμμετέχουν 45  εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συμμετέχουν στους GREEN10/G10.

Επιστροφή

Επιστροφή